Stopkracht

"Om de aandacht te vangen en de kijker direct op scherp te zetten, moet de eerste foto van het portfolio stopkracht hebben: positief opvallen" - Fotovakschool Apeldoorn

Expo Stopkracht bestaat uit de werken van 11 enthousiaste fotografen met ieder een persoonlijke signatuur. Tijdens onze studie aan de Fotovakschool in Apeldoorn hebben we binnen een gekozen discipline een eigen stijl ontwikkeld. Ons eindexamenwerk geeft dan ook een brede blik op onderwerpen als journalistiek/documentair, autonoom, sport, portret, architectuur, food en fashion.

Deze expositie is de afronding van een leerzame periode en het begin van iets nieuws: vakfotograaf!

Met onze Expo Stopkracht wilden wij graag positief opvallen in de Zwitsal Apeldoorn, een bijzondere industriële locatie aan de rand van de binnenstad van Apeldoorn. Een rauwe fabriekshal, meubilair, licht & geluid was geregeld, de gehele voorbereiding van een prachtige expositie was in kannen en kruiken. COVID-19 gooide roet in het eten. Door de maatregelen en de lockdown waren we genoodzaakt om onze expositie te verplaatsen van de realiteit van de expositieruimte naar deze online-omgeving.

COVID-19 deed een groot beroep op ons aanpassingsvermogen om onze projecten alsnog af te kunnen ronden. De opzet van verschillende fotoprojecten werd in zijn geheel veranderd, reizen naar het buitenland geannuleerd en er werden oplossingen gezocht om fotografie op anderhalve meter afstand mogelijk te maken. Uiteindelijk is dit allemaal gelukt en kunnen we je met trots mededelen dat sinds 1 februari onze "Expo Stopkracht" live staat!

Op de website kun je onze eindseries bewonderen en lees je beknopt de verhalen achter de fotoseries. Ben je benieuwd naar meer werk van ons, klik dan even door naar de eigen website van de desbetreffende fotograaf om zijn of haar portfolio te bekijken. Veel kijk plezier!

Groet,

Jan, Jack, Monique, Kim, Sharon, Nathalie, Judith, Nick, Rachel, Dirk-Jan & Froukje

© Copyright 2021 Expositie Stopkracht - Alle Rechten Voorbehouden